Els factors més comuns de riscos laborals

Aposta per la prevenció

El nostre temps en el treball està replet de factors que el condicionen i transformen, en funció de la situació i del dia laboral. Com en qualsevol altre àmbit, en el laboral hi ha un conjunt de riscos que pots ser puntuals o no. L’objectiu de les empreses ha de centrar-se en detectar-los a temps per a així poder aplicar una solució a mesura. L’objectiu no és un altre que garantir un entorn saludable de treball.

Però quan parlem de riscos laborals a què ens referim. Doncs bé, podem establir la seva definició descrivint-los com aquells perills que existeixen dins d’una tasca o *professión concreta. O en altres paraules, aquells factors que poden originar problemes en termes de salut tant física com psíquica als treballadors. La millor manera d’evitar-los és apostant per la prevenció.

Els factors més comuns

Els factors de risc poden variar en funció del context, del moment i del lloc. És a dir, són elements que dependran de més d’un element. No obstant això, podem establir una classificació genèrica d’alguns d’aquests factors, els més comuns. D’aquesta manera, a continuació realitzarem una breu descripció de quins són els factors de risc que trobem amb més freqüència. Presa nota de cadascun d’ells!

riscos laborals

Les condicions de l’ambient de treball, com la il·luminació, el soroll, la temperatura o la neteja. Són elements que poden afectar negativament el treballador. Hem d’assegurar-nos que les condicions siguin les òptimes per al conjunt de la plantilla.

Les condicions de seguretat com la maquinària, els equips de treball, el transport, els riscos d’incendi… Aquest conjunt d’elements es converteixen en els més comuns en la majoria d’organitzacions i empreses. La prevenció en aquest camp és imprescindible. 

s
l

Els factors derivats de l’organització, que solen tenir un major efecte a nivell emocional. Són aquells factors que es produeixen sobre la base de l’equip de treball ja l’estructura de l’empresa: torns de treball, relacions professionals, comunicació, estabilitat… 

Els factors provocats per agents químics i biològics. Les empreses més propenses a sofrir els seus efectes són aquelles que treballen amb aquests productes. És el cas de pólvores, gasos, núvols tòxics (químics) o virus, bacteris, fongs (biològics)…

Treballem junts?

En *Prevengest estem preparats per a encarregar-nos de la formació en *PRL de la teva empresa, en tots els seus àmbits. La nostra filosofia es basa a aconseguir que la prevenció de riscos en el lloc de treball s’integri en l’actitud del treballador com a part de la seva rutina. Comencem a treballar junts? 

prevengest formació

Posa’t al dia amb les nostres últimes publicacions

T’informem i documentem amb les novetats en el camp de la prevenció laboral i acte protecció. Totes les notícies destacades en matèria de prevenció de riscos laborals.

  Obrim nova delegació a Santa Coloma de Gramenet

  Obrim nova delegació a Santa Coloma de Gramenet

  Noves oficines administratives i de formació. Ens complau informar-vos que el pròxim 6 de Maig obrirem una nova Delegació en C/ de la Cultura 8, Santa Coloma de Gramenet. Amb la idea de projectar la nostra empresa i manera de treballar, aquestes instal·lacions compten...

  read more
  Implantació de plans d’igualtat

  Implantació de plans d’igualtat

  Implantació de Plans d'Igualtat: Un Compromís Empresarial amb l'Equitat de GènereEn un món laboral cada cop més conscient de la importància de l'equitat de gènere, els Plans d'Igualtat han sorgit com una eina fonamental per promoure i garantir condicions laborals...

  read more
  Obrir xat
  💬 Necessites ajuda?
  Hola 👋🏻,
  en què podem ajudar-te?