Estudis psicosocials. Són necessaris?

Què és un estudi psicosocial?

Els riscos psicosocials i l’estrès es posicionen com dos dels factors de risc més comuns en l’àmbit laboral. La majoria de nosaltres hem sentit parlar de l’estrès i de com sol manifestar-se. No obstant això, els riscos psicosocials solen ser més desconeguts encara que la seva repercussió pugui ser fins i tot més contundent en els treballadors que el mateix estrès. Així doncs, els riscos psicosocials són aquells que deriven de les deficiències en l’organització, disseny i gestió de la feina, així com d’un escàs context social laboral.

En aquest sentit, l’absència de control sobre aquests factors sol condicionar negativament el treballador produint resultats psicològics, físics i socials derivats en estrès laboral, esgotament o fins i tot depressió. Per això, des Prevengest sempre insistim en la importància de la realització d’estudis psicosocials. A la fi i al el cap, es tracta d’una eina més de prevenció que ens ajudarà a mantenir un entorn saludable en la nostra empresa i garantir el benestar del conjunt dels treballadors. Vols saber més?

estudios psicosociales

Alguns exemples…

Aquests són alguns dels exemples que poden fomentar l’aparició de riscos psicosocials en la teva organització: càrregues de treball excessives, manca de claredat de les funcions de el lloc, manca de participació en la presa de decisions, gestió deficient en canvis organitzatius, inseguretat en el ocupació, assetjament psicològic, comunicació ineficaç, manca de suport a companys per part de la direcció… I així una llarga llista de factors que hem de prevenir que succeeixin.

La importància dels estudis psicosocials per a l’empresa

L’estrès i la fatiga provocats per la feina són factors que l’empresa ha de gestionar com qualsevol altre problema per a la salut i la seguretat dels seus empleats si vol oferir un servei integral de prevenció. És per això que la realització d’estudis psicosocials ja siguin de forma puntual o periòdica serà fonamental per garantir el benestar de què hem parlat en punts anteriors. Des Prevengest, ens encarreguem de tot el necessari per garantir l’èxit d’aquests estudis i ajudar-te a gestionar i posar en pràctica els resultats dels mateixos. Estem al teu competeixi disposició!

Gràcies als estudis psicosocials les empreses poden identificar quins són aquests factors de risc per a així poder actuar sobre ells en el menor temps possible. Els resultats es fan visibles en un entorn laboral més saludable que deriva en una reducció de l’estrès i fatiga en el conjunt de treballadors fruit d’una millor organització i coordinació de l’equip. En definitiva, la necessitat de realitzar estudis socials és més que evident perquè els seus resultats acrediten la seva utilitat i els seus amplis beneficis per a l’empresa. Suma’t a la prevenció i aposta pel benestar laboral!

¡Mans a l’ obra!

En Prevengest estem preparats per encarregar-nos de la formació en PRL de la teva empresa, en tots els seus àmbits. La nostra filosofia es basa en aconseguir que la prevenció de riscos en el lloc de treball s’integri en l’actitud de l’empleat en exercici de la seva rutina. Comencem a treballar junts?

hablamos

Posa’t a el dia amb les darreres publicacions

T’informem i documentem amb les novetats en el camp de la prevenció laboral i autoprotecció. Totes les notícies destacades en matèria de prevenció de riscos laborals.

Obrim nova delegació a Santa Coloma de Gramenet

Obrim nova delegació a Santa Coloma de Gramenet

Noves oficines administratives i de formació. Ens complau informar-vos que el pròxim 6 de Maig obrirem una nova Delegació en C/ de la Cultura 8, Santa Coloma de Gramenet. Amb la idea de projectar la nostra empresa i manera de treballar, aquestes instal·lacions compten...

read more
Implantació de plans d’igualtat

Implantació de plans d’igualtat

Implantació de Plans d'Igualtat: Un Compromís Empresarial amb l'Equitat de GènereEn un món laboral cada cop més conscient de la importància de l'equitat de gènere, els Plans d'Igualtat han sorgit com una eina fonamental per promoure i garantir condicions laborals...

read more
Obrir xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋🏻,
en què podem ajudar-te?