Formació obligatòria conveni del metall

Formació per a treballadors

El 30 de setembre de 2021, tal com estableix el III Conveni Col·lectiu Estatal de la Indústria, La Tecnologia i Els Serveis del Sector del Metall (CEM), va finalitzar el termini per realitzar la formació exigida en aquest, en aquell moment tots els treballadors haurien de disposar de la formació corresponent al seu ofici. Uns dies abans de la data esmentada van comunicar que s’ampliava el termini fins al dia 30/09/2022 per tenir tota la plantilla formada.
prevengest salut

Forma’t amb Prevengest

A Prevengest, que ja portem més de 20 anys d’experiència en aquest camp, també volem col·laborar a mostrar la magnitud del problema i fer veure que una cultura de la seguretat i salut laboral pot ajudar a reduir considerablement el nombre de morts i lesions. Per això, la prevenció deu convertir-se en un pilar fonamental per a qualsevol empresa. És hora d’apostar per la salut i el benestar a la feina!

La formació obligatòria

Les formacions que s’exigeixen són les següents:
formació de directius
Comprèn continguts relatius al paper de la direcció en la integració de la prevenció a l’empresa, l’organització i la planificació preventiva i la prevenció com a factor de competitivitat de l’empresa. Durada mínima 6 hores (elearning).
Formació de persones treballadores que exerceixen les seves tasques a oficines
Haurà de transmetre els riscos i l’adopció de mesures preventives pròpies d’aquest lloc de treball per evitar-los. Durada 6 hores (elearning).
Formació de persones treballadores d'oficis de l'àrea de producció i/o manteniment
Duració: 20 hores presencials.
Formació de persones treballadores amb funcions preventives de nivell bàsic
Duració: 50 hores.
Formació de reciclatge
Consistent en 4 hores de formació que seran impartides periòdicament cada 4 anys o quan la persona treballadora hagi estat allunyada del sector almenys durant un any de manera continuada. En aquest darrer supòsit, la formació serà impartida amb caràcter previ a la seva incorporació.

És important que verifiquin que tots els treballadors disposen de les formacions esmentades anteriorment, ja que en data 30/09/2022 haurà d’estar tota la plantilla formada, altrament podrà ser sancionat per l’autoritat laboral competent.

Recordeu que també hem incorporat al nostre catàleg de cursos l’ofici d’instal·lació d’equips contra incendis. Totes les empreses d’aquest sector han de formar els treballadors (20 hores).

Mans a l’obra!

A Prevengest estem preparats per encarregar-nos de la formació en PRL de la teva empresa, en tots els seus àmbits. La nostra filosofia es basa en aconseguir que la prevenció de riscos al lloc de treball s’integri en l’actitud del treballador com a part de la seva rutina. Comencem a treballar junts?
parlem

Posa’t al dia amb les nostres darreres publicacions

T’informem i documentem amb les novetats en el camp de la prevenció laboral i autoprotecció. Totes les notícies destacades en matèria de prevenció de riscs laborals.

Nou canal de TikTok

Nou canal de TikTok

La formació i les bones praxis en Prevenció de Riscos Laborals, serà el fil conductor dels continguts que Prevengest Formació compartirà al seu nou canal de TikTok (@prevengest).

read more
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋🏻,
¿en que podemos ayudate?